Nieuws

Vindplaats Inkoop sociaal domein: alle informatie op een website

Eén plek waar alle informatie over inkopen en aanbesteden in het sociaal domein te vinden is. Dat is de vindplaats Inkoop sociaal domein die minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op 15 mei heeft gelanceerd tijdens de Kennis- en Praktijkdagen.

Gemeenten, zorgaanbieders, kenniscentra en belangenverenigingen die te maken hebben met inkopen en aanbesteden in het sociaal domein kunnen op de vindplaats terecht voor informatie over alle fases van het inkoop- en aanbesteedproces. De vindplaats vormt de inspirerende basis voor een platform waar gemeenten, aanbieders, en experts van elkaar kunnen leren rondom actuele vraagstukken op het gebied van de inkoop in het sociaal domein.

Het inkoopproces is onderdeel van een voortdurend gezamenlijk overgangs- en ontwikkelproces van gemeenten en (zorg- en Wmo-)aanbieders. Samen volgen zij een continue cyclus van beleidsdoelstellingen naar inkoop, vervolgens naar contractmanagement en weer verder naar nieuwe beleidsdoelstellingen. De vindplaats gaat hierbij helpen.

Een brede werkgroep met gemeenten, aanbieders en brancheverenigingen waaronder Zorgthuisnl, heeft de vindplaats onder leiding van het ministerie van VWS ontwikkeld. De komende maanden wordt de vindplaats verder gevuld met content en wordt een helpdesk ingericht voor gemeente en aanbieders.  

Nieuwsgierig geworden? Ga naar de Vindplaats!

Gerelateerde nieuwsberichten

De opgevraagde pagina is alleen beschikbaar voor leden. U kunt hieronder inloggen om door te gaan.