Nieuws

Welke invloed heb jij als (wijk)verpleegkundige of casemanager dementie op de ervaren kwaliteit van leven van jouw cliënten?

We hebben jou nodig voor dit onderzoek!

Er zijn veel vragenlijsten in de omloop die de ervaren kwaliteit van leven meten. Maar welke invloed heb jij als wijkverpleegkundige op de uitkomsten van die vragenlijst?  Op welke aspecten van de vragenlijst kun jij invloed uitoefenen, zodat de cliënt ook een betere kwaliteit van leven ervaart?

Voor het kwaliteitskader wijkverpleging willen we nu voor een viertal vragenlijsten onderzoeken of ze ‘verpleegsensitief zijn’.  M.a.w. kun jij als wijkverpleegkundige interventies inzetten om de uitkomsten te verbeteren.

Delphi-onderzoek:
Dit doen we door een  zogenaamd ‘delphi-onderzoek’. In het onderzoek krijg je drie keer een vragenlijst voorgelegd. Het kost je ongeveer een half uur tijd om deze vragenlijst in te vullen. Dit kun je op een zelf gekozen moment, thuis achter je computer doen. De uitkomsten van de vragenlijsten worden iedere keer door de onderzoekers verwerkt tot een nieuwe vragenlijst.

Onkostenvergoeding beschikbaar
Voor deelname aan het onderzoek krijg je een onkostenvergoeding in de vorm van vacatiegeld.

Aanmelden:
Wil jij meedoen?  Stuur dan een mail naar m.bont@Venvn.nl. Jouw mailadres wordt doorgegeven aan de onderzoekers van het Nivel. Zij nemen dan snel contact met je op.

Gerelateerde nieuwsberichten

De opgevraagde pagina is alleen beschikbaar voor leden. U kunt hieronder inloggen om door te gaan.