Nieuws

Vernieuwde Arbocatalogus VVT

Zorgthuisnl lanceert in samenwerking met ActiZ, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, FBZ en NU'91 een geheel vernieuwde en gebruiksvriendelijke Arbocatalogus VVT. In deze versie worden teams én medewerkers met praktische tips gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan met gezond en veilig werken. Kijk op www.arbocatalogusvvt.nl.

Voor werkgevers én werknemers
De Arbocatalogus VVT is voor medewerkers en doelgroepen die beleidsmatig bezig zijn met arbeidsomstandigheden een belangrijk kennisplatform. De praktische invulling van het arbobeleid wordt echter steeds meer belegd bij medewerkers en teams. Ook het tekort aan personeel in de VVT is een aanleiding geweest voor het vernieuwen van de arbocatalogus: aandacht voor werkplezier en het voorkomen van verzuim en verloop wordt steeds belangrijker. De nieuwe arbocatalogus speelt daarop in door relevant te zijn voor werkgevers én werknemers.

Concreet handelingsperspectief
Met name voor medewerkers is de site nu inhoudelijk geschikter gemaakt. Aan de hand van negen thema’s in de VVT, zoals fysieke overbelasting of werkdruk, wordt inzichtelijk gemaakt welke risico’s er zijn en welke richtlijnen er gelden. Bij ieder thema wordt een doorvertaling gemaakt naar de dagelijkse praktijk door het bieden van vele praktische tips en tools. Ook inhoudelijk is de arbocatalogus volledig geactualiseerd, compacter en duidelijker gemaakt. Essentiële informatie is gemakkelijk te vinden. Gebruikers die behoefte hebben aan verdieping (films, e-learnings, checklists en instrumenten), worden op elke pagina doorverwezen naar betrouwbare externe bronnen.

Hiermee is de Arbocatalogus VVT dé plek voor direct antwoord op alle vragen over arbeidsomstandigheden. Kijk op www.arbocatalogusvvt.nl.

A+O VVT is een initiatief van ActiZ, Zorgthuisnl, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, FBZ en NU'91

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

De opgevraagde pagina is alleen beschikbaar voor leden. U kunt hieronder inloggen om door te gaan.