Nieuws

Vakbonden en werkgevers thuiszorg en verpleeghuiszorg vragen steun Kamerleden voor oproep in manifest ‘De medewerker op 1’

De medewerker in de VVT moet op één staan. Vakbonden en werkgevers in de VVT werken er samen aan om van de verpleeghuis- en thuiszorg een sector te maken waar het aantrekkelijk is om in te werken. Het manifest: ‘De medewerker op 1’, ondertekend door ActiZ, CNV, FBZ, FNV, NU’91, en Zorgthuisnl, doet een oproep aan de overheid om mee te werken aan de omslag die nodig is. Het manifest werd op 17 januari 2023 al aangeboden aan Tweede Kamerleden en wordt nu opnieuw onder de aandacht gebracht in het kader van het debat dat de Tweede Kamercommissie voert over de arbeidsmarkt in de zorg op 27 september a.s.


De vakbonden en werkgevers in de VVT hebben de handen ineen geslagen en pleiten in het manifest ‘De medewerker op 1’ voor acht punten. Er is structureel meer geld nodig om goede salarissen te kunnen bieden. Daarnaast gaat het onder meer ook om kostendekkende tarieven, het aanpakken van administratieve lasten en het laten lonen van meer werken.

 

 VVT Manifest Medewerker Op Één Ondertekende Versie Getekend

Gerelateerde nieuwsberichten

De opgevraagde pagina is alleen beschikbaar voor leden. U kunt hieronder inloggen om door te gaan.