Nieuws

Ruim 70% van de zorgaanbieders ervaart knelpunten bij implementatie van de Wet zorg en dwang

Naar aanleiding van signalen van onze leden over onduidelijkheden betreffende de implementatie van de Wet zorg en dwang (Wzd) hebben wij samen met de brancheverenigingen BVKZ, Federatie Landbouw en Zorg, SoloPartners en Spot - verenigd in de coalitie kleinschalige zorgaanbieders - een onderzoek uitgevoerd naar de knelpunten bij de implementatie van de wet. De coalitie heeft in mei 2021 een vragenlijst uitgezet onder al haar leden. Deze leden zijn (kleinschalige) zorgaanbieders die werken met uiteenlopende doelgroepen en zorgaanbod. Allemaal ervaren zij knelpunten bij de implementatie van de Wzd.

Naar aanleiding van uw signalen en de signalen van niet-aangesloten zorgaanbieders over onduidelijkheden betreffende de implementatie van de Wet zorg en dwang (Wzd) zijn wij samen met de brancheverenigingen BVKZ, Federatie Landbouw en Zorg, SoloPartners en Spot een onderzoek gestart onder onze leden naar de knelpunten bij de implementatie van de Wzd. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat ruim 70% van de respondenten knelpunten ervaart bij de implementatie van de Wzd.

Wilt u meer weten over het onderzoek en bent u benieuwd naar wat wij als coalitie al hebben gedaan om u te ondersteunen bij de implementatie van de Wzd? Lees dan ons Rapport Knelpunten Wet zorg en dwang binnen de intra- en extramurale zorg bij kleinschalige aanbieders.

Gerelateerde nieuwsberichten

De opgevraagde pagina is alleen beschikbaar voor leden. U kunt hieronder inloggen om door te gaan.