Nieuws

Nieuwe subsidie mogelijkheden binnen de wijkverpleging voor zorg op afstand: SET COVID-19 2.0

Op korte termijn komt er 54 miljoen euro beschikbaar voor aanbieders van wijkverpleging, voor het aanvragen van subsidie voor ehealth: de SET COVID-19 2.0. regeling. We houden u op de hoogte van de exacte ingangsdatum van de subsidieregeling. Houdt u zelf ook goed de website in de gaten. De verwachting is dat het aantal subsidieaanvragen hard zal gaan. Wees er dan ook op tijd bij.

De 54 miljoen komt voort uit afspraken tussen partijen van het Hoofdlijnenakkoord Wijkverpleging (HLa). Binnen het HLa zijn afspraken gemaakt over de hoogte van het budget voor de wijkverpleging. Zorgverzekeraars geven echter minder uit aan wijkverpleging dan het vastgestelde beschikbare budget. De minister heeft daarom besloten van het ‘budgetoverschot’ 340 miljoen over te hevelen naar de Langdurige zorg en 54 miljoen beschikbaar te stellen voor de SET COVID-19 2.0. regeling. Dat komt goed uit, want veel zorgaanbieders wijkverpleging hebben besloten om te investeren in ehealth en beeldbellen.

Daarnaast komt er ieder jaar 60 miljoen beschikbaar voor innovatie in de wijkverpleging. Hoe die regeling eruit komt te zien, daarover zijn we met de andere HLa-partijen in gesprek.

Gerelateerde nieuwsberichten

De opgevraagde pagina is alleen beschikbaar voor leden. U kunt hieronder inloggen om door te gaan.