Nieuws

Internetconsultatie over vermelden BIG-nummer door zorgverlener

Een ontwerpbesluit van minister Bruins over het zichtbaar voeren van het BIG-nummer door zorgverleners, is op dit moment in internetconsultatie.

Eerder hebben we u geïnformeerd over het bericht dat IGJ na 1 april 2019 niet zal handhaven op de verplichting totdat het overleg en de nadere besluitvorming over de situaties waarin het BIG- nummer moet worden vermeld is afgerond en er (wel) voldoende tijd is geboden om de verplichting te implementeren.

Minister Bruins heeft de afgelopen maanden overleg gehad met diverse beroeps- en brancheorganisaties over hoe het communiceren van het BIG-nummer er in de praktijk uit moet komen te zien. Het overleg heeft geleid tot een aangepaste regeling. In het aangepaste voorstel staat nu dat zorgverleners patiënten over hun BIG-nummer moeten informeren wanneer zij daar om vragen en dat zij het nummer moeten vermelden bij het gebruik van hun naam op hun website (of website van werkgever), in de e-mail ondertekening van e-mailberichten die beroepsmatig worden verzonden en in wachtruimten als hun naam daar wordt weergegeven.

Een ontwerpbesluit van minister Bruins over het zichtbaar voeren van het BIG-nummer door zorgverleners, is op dit moment in internetconsultatie. Wilt u meedenken, dan kunt u tot 30 september 2019 uw ideeën of suggesties over het ontwerpbesluit meegeven via internetconsultatie.nl. Daarna neemt de minister een besluit. Het streven is om het aangepaste besluit uiterlijk 1 januari 2020 te publiceren en op 1 juli 2020 in werking te laten treden. Totdat het nieuwe besluit in werking treedt, handhaaft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd niet op de huidige, te wijzigingen uitwerking van de verplichting het BIG-nummer te vermelden.

Gerelateerde nieuwsberichten

De opgevraagde pagina is alleen beschikbaar voor leden. U kunt hieronder inloggen om door te gaan.