Nieuws

Hackathon Nuts succesvol: Op weg naar digitale gegevensoverdracht

Vrijdag 1 oktober hebben 7 softwareleveranciers laten zien hoe een zorginformatiebouwsteen (ZIB, ook wel een gegevensset) uitgewisseld werd tussen systemen die nog niet eerder met elkaar verbonden waren. Dit is een cruciale stap: nu één ZIB over de lijn is, zal de rest van de eOverdracht volgen en kunnen zorgorganisaties de verpleegkundige overdracht digitaal met elkaar gaan uitwisselen.

Dit is groot nieuws voor alle zorgorganisaties die deelnemen aan het versnellingsprogramma InZicht, waarin de eOverdracht één van de modules is. Voor verpleegkundigen betekent het meer continuïteit van zorg en minder administratieve last. 

De ontwikkelaars van Ecare, Enovation, Gerimedica, Lable, Nedap, PinkRoccade, Tenzinger en ZorgDomein hebben een week samen gebouwd aan deze uitwisseling. Via deze link kijk je het verslag van deze Hackaton terug (vanaf minuut 20:33). Of bekijk de hele bijeenkomst van 1 oktober hier. 

Wat is Nuts?

Het Nuts initiatief bestaat uit een stichting en een open source software community. Een groot aantal softwareleveranciers werkt pre-concurrentieel samen om te komen tot generiek toepasbare componenten (adressering, identificatie en authenticatie, toestemming) om gegevens veilig te kunnen uitwisselen.

Gerelateerde nieuwsberichten

De opgevraagde pagina is alleen beschikbaar voor leden. U kunt hieronder inloggen om door te gaan.