Nieuws

Gebrek aan bescherming brengt patiënten en hulpverleners in gevaar

Gebrek aan bescherming brengt patiënten en hulpverleners in gevaar. De situatie buiten het ziekenhuis is vrijwel onhoudbaar, zeggen werkgevers en werknemers. Dit schrijft NRC in een artikel van 6 april.

Er is groeiende onrust in de thuiszorg, de wijkverpleging, de gehandicaptenzorg en in verpleeghuizen door het gebrek aan bescherming en het beperkte testen van het personeel. Vakbonden vinden de situatie onacceptabel en dreigen hun achterban op te roepen niet meer naar het werk te gaan.

Wijkverpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers en verpleeghuispersoneel komen veel in contact met ouderen die extra kwetsbaar blijken te zijn voor het coronavirus. Medewerkers voelen zich schuldig over ouderen die sterven als gevolg van Covid-19 en die bezocht zijn door onbeschermde medewerkers. Daarnaast maken hulpverleners zich groeiende zorgen over hun eigen veiligheid.

„We naderen nu het punt dat we moeten adviseren: als je niet kunt werken volgens de RIVM-richtlijnen, ga dan niet aan het werk”, stelt de voorzitter van CNV Zorg & Welzijn Anneke Westerlaken.

Lees verder op:

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/06/onrust-bij-thuiszorg-en-wijkverpleging-om-gebrek-aan-bescherming-a3996015

Gerelateerde nieuwsberichten

De opgevraagde pagina is alleen beschikbaar voor leden. U kunt hieronder inloggen om door te gaan.