Nieuws

Campagne zorg voor energie: 220 zorgaanbieders aan de slag met energie-besparing op de werkvloer

De zorgsector gebruikt veel energie. Dat past niet bij de gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te leveren. Daarom gaan 220 zorgaanbieders uit heel Nederland met 4.200 zorglocaties en zo’n 520.000 medewerkers in de campagneweek Zorg voor Energie van 9 t/m 13 oktober aan de slag om energieverspilling tegen te gaan en kosten te besparen.

Draagvlak en betrokkenheid van alle medewerkers
Veel zorgorganisaties werken al aan het verduurzamen van gebouwen en het verminderen van de CO2-uitstoot. Om écht een verschil te kunnen maken is draagvlak en betrokkenheid van álle medewerkers in de organisatie van groot belang. Tijdens de campagneweek vragen zorgorganisaties hun medewerkers op een positieve en speelse manier om te letten op het energieverbruik in de organisatie. Met als doel een lagere energierekening.
Kijk op de campagnepagina voor actuele berichten uit het veld en informatie over de campagne.

Bespaartips voor op de werkvloer en thuis
De campagne zet medewerkers aan tot verduurzaming op de werkvloer én zo mogelijk ook thuis. Het delen van kennis en ervaring over hoe eenvoudig bij te dragen, geeft al veel inzicht in groenere zorg. Dit gebeurt door middel van handige bespaartips voor op het werk en thuis. Terugdringen van verspilling, kijken naar hergebruik en bewustwording spelen hierin een belangrijke rol.

Grootste impact op duurzaamheid
Adriaan van Engelen, directeur van Milieu Platform Zorgsector (MPZ), initiatiefnemer van de landelijke Zorg voor Energie campagne: “Ons doel is dat alle zorgbestuurders en managers weten wat hun grootste impact op duurzaamheid is en wat de bijbehorende verduurzamingsmaatregelen zijn. Zorgmedewerkers kunnen op de werkvloer veel meer bijdragen dan ze zelf weten. Wij maken hen daar graag bewust van. Uiteindelijk moet de campagne bijdragen aan de bewustwording van het terugbrengen van het energieverbruik in de totale Nederlandse gezondheidszorg”, aldus een gemotiveerde Van Engelen.

Gerelateerde nieuwsberichten

De opgevraagde pagina is alleen beschikbaar voor leden. U kunt hieronder inloggen om door te gaan.